Dvě nové menzy jsou v provozu

Od března 2017 jsou v provozu dvě nové menzy Ostravské univerzity, která tímto přešla na zcela nový koncept stravování. Obě se nacházejí v přízemí budovy studentské rezidence Kampus Palace v centru Ostravy na Smetanově náměstí. Nabízejí zlevněné snídaně, obědy i večeře pro studenty a po celý den fungují také jako restaurace pro veřejnost.

První z nich (při příchodu k Paláci z centra) je La Cantine, která tady je pro všechny klasiky a vaří prověřená jídla, jako je svíčková, rajská, lasagne, francouzské brambory a podobně. Denně nabízí i vegetariánskou variantu a plánuje také bezlepková jídla. Studenti se zde mohou najíst za 65 korun, za které dostanou polévku a poctivou porci. Restaurace si zakládá na tom, že vaří z kvalitních surovin, nepoužívá glutamáty ani další umělé přísady.

Studenti si zde v současnosti mohou vybírat ze 4 jídel. K dennímu menu vydávanému od 11 do 15 hodin časem přibydou také snídaně a večeře. La Cantine ale nemá být jen místem na jídlo. Ve druhém patře restaurace je i příjemná chill zóna s pohodlným sezením v sedacích pytlích nebo útulných rožcích z palet. Studenti sem tak mohou přijít si třeba jen tak posedět nebo se setkat u kávy.

Druhou možností je raw&vegan superfood bar Black Kale, který ocení nejen vegani a nadšenci pro syrovou stravu, ale také všichni, kteří rádi ochutnají něco nového. Těšit se můžete na jídla nabitá přírodní energií bez jakýchkoli živočišných produktů a z čerstvých surovin, a to včetně čerstvě připravených domácích rostlinných mlék či krémů.

Dotované hlavní jídlo studenty v Black Kale stojí 65 korun, polévka navíc je za 20 korun. Obědy se také vydávají od 11 do 14 hodin a už nyní si můžete objednávat také snídaně a večeře. Po celý den je v nabídce za dotovanou cenu také velké smoothie (60 Kč), které je nabité superpotravinami.

Objednávat si zlevněné jídlo mohou studenti buď přímo v budově Kampus Palace u terminálu na recepci nebo přes portál menzak.osu.cz a to vždy den předem do 13 hodin. Obě restaurace jsou již v provozu nejen pro studenty, ale také pro nejširší veřejnost


Zveřejněno / aktualizováno: 04. 12. 2020